Napustili su siguran život u Njujorku da bi na Kostariki napravili svoj hotel iz snova

Bračni par Domel i Marija Libid, bili su uspešni kompjuterski animatori i stručnjaci za vizuelne efekte. Do 2016. godine živeli su u Njujorku i samo su povremeno odlazili na Kostariku da se odmore, surfuju, vežbaju jogu i napune baterije. 

Ali, tamo im se toliko dopalo da je svaki njihov boravak postajao sve duži. Počeli su da maštaju o preseljenju, ali je u tom trenutku izgledalo nemoguće napustiti sigurnost Njujorka i upustiti se u jednu takvu avanturu.

Nalu

Odluka je konačno sazrela kada su dobili dvoje dece i shvatili da zbog zahtevnog posla i dugog radnog vremena ne mogu da im se dovoljno posvete. 

Odlučili su da probaju, pa šta bude.

Spakovali su kofere i otišli na Kostariku na probni život od devet meseci.

nalu3


Ali posle samo mesec dana rešili su da tu i ostanu. U Njujork su se vratili samo da prodaju svu imovinu koju su imali i taj novac uložili su u izgradnju predivnog hotela Nalu Navara, koji je ostvarenje njihovog životnog sna. 

Nalusurf

'Nalu' na havajskom znači 'talas' i ima isto značenje kao izraz 'Pura vida' koji se koristi na Kostariki, a koji je u bukvalnom prevodu 'Čist život'. Simbolično 'Pura Vida' znači večni optimizam i praćenje toka života, što je i način na koji Domel i Marija žive.

Za uređenje njihovog malog raja, kako ga zovu, angažovali su poznatog arhitektu Benjamina Garsiu Sakse, koji je dizajnirao jedinstvene vile i fitnes studio. 

nalukrevet


"U Nalu možete doći tokom cele godine. Najviše gostiju imamo od  decembra do aprila jer tada nema kiše i nije toliko vruće. Ali, divno je doći i tokom juna, jula i avgusta kada padaju kiše, ali sve postaje jarko zeleno, biljke su u punom cvatu, manja je gužva, a još uvek može sjajno da se surfuje", kažu oni za Novu ekonomiju.

Svi gosti imaju svoju privatnost. Najbliža plaža je na samo pet minuta hoda od hotela, a svaka vila ima i svoj bazen. 

Nalu5


"Surfovanje je glavna atrakcija. Surferi nam dolaze tokom cele godine. Nosara je zajednica kojoj je zdrav život na prvom mestu. Jesti zdravo i biti fit je za nas vrlo važno. Da bi se to postiglo, u Nalu studiju imamo i časove joge, borilačkih veština, plesa, i mnoge druge programe vežbanja za decu i odrasle ", kažu naši sagovornici.

Uz sve to, njihovi gosti mogu uživati u nebrojenim avanturama u tom kraju, kao što su jahanje konja, istraživanje prirode kajakom, obilazak brojnih vodopada, pecanje, plovidbe brodom....

Većina stanovnika su lokalni Kostarikanci, ali i mnogobrojni doseljenici koji su baš na ovom mestu našli svoju sreću.

Nalu7

Bujna vegetacija, koju naseljavaju mnogobrojne  životinjske vrste poput majmuna, ružičaste vile -  Armadilo, veverica, rakuna, krokodila, ali i raznih vrsta ptica, prava su egzotika za ljubitelje prirode.

Zanimljivo je da u Nalu ne služe hranu.

"Imamo luksuzne kuhinje u kojima gosti mogu da kuvaju sebi ili mogu da iznajme kuvara dok borave ovde", kažu sagovornici Nove ekonomije.

Naluljuljka

Više o ovom prelepom hotelu možete saznati i na njihovoj Facebook stranici Nalu Navara.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Malina

    Oduševljena sam, baš mi se sviďa Kostarika, volela bih da imam mogućnost da se odmaram tu :)