Ilustracija, Foto: Pexels

Odlazak glavnog dizajnera smanjuje vrednost Eplovih akcija

Ilustracija, Foto: Pexels
Vrednost Eplovih (Apple) akcija zabeležila je značajan pad, nakon što je šef dizajna Džoni Ajv (Jony Ive) objavio da će napustiti kompaniju, piše Biznis Insajder.

Nakon vesti o Ajvovom odlasku, Eplove akcije pale su za oko 0,87 odsto u naknadnom trgovanju, što ne zvuči kao puno, ali na Eplovoj skali, to znači oko 8 milijardi dolara tržišne kapitalizacije. Ako se gubitak nastavi do petka, Epl će biti vredan oko 910 milijardi dolara.

PROČITAJTE JOŠ:

Izvršni direktor Epla Tim Kuk (Tim Cook) pokušao je da ubedi zaposlene i investitore da će odnos kompanije sa Ajvom koji je imao svoj udeo u dizajniranju bezbrojnih Eplovih proizvoda, uključujući iMac i iPhone - ostati blizak.

Ajv će lansirati svoju sopstvenu dizajnersku firmu, pod nazivom LoveFrom, a Epl će navodno biti jedna od prvih mušterija. „Epl će nastaviti da ima koristi od Džonijevih talenata radeći direktno sa njim na ekskluzivnim projektima, i kroz tekući rad briljantnog i strastvenog dizajnerskog tima koji je izgradio", rekao je Kuk u izjavi kompanije. 

Iako se čini da Eplovi investitori nisu posebno uplašeni, s obzirom na relativno skroman obim padanja, izgleda da je to primetio Vol Strit (Wall Street).

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara