Foto: Pexels

Poljski tinejdžeri „ne silaze“ sa interneta

Foto: Pexels

Skoro svi tinejdžeri u Poljskoj su online non-stop, pokazuje treće po redu istraživanje poljskog vladinog institut NASK, a prenosi Telecompaper.

Ovo istraživanje sprovodi se na svake dve godine počev od 2014. a prema poslednjim rezulatatima iz 2018. mladi su sve više uz svoje pametne telefone i da se njihovom upotrebom počinje u sve ranijem uzrastu.

Prosečan tinejdžer provede na internetu četiri sata i 12 minuta, što je 36 minuta više u odnosu na istraživanje iz 2016. godine, a čak 12 odsto njih bude „na netu" osam ili više sati.

Na uzorku od 1.173 učenika, 65,4 odsto njih telefon koristi za slušanje muzike, 62,1 odsto za gledanje filmova, 61 odsto za održavanje kontakta sa porodicom i prijteljima preko različitih vrsta poruka i 59,4 odsto za korišćenje društvenih mreža.

PROČITAJTE JOŠ:

Fejsbuk će zabraniti prenose uživo korisnicima koji su kršili njihova pravila

IT eksperti traže od Amazona da prestane da prodaje policiji program za prepoznavanje lica

Pobeda kreativaca i novinara: Google i Facebook moraće da plate svaki sadržaj

Starosna granica upotrebe interneta kod madih sve više se snižava, te ovo istraživanje pokazuje da su učenici koji sad pohađaju srednju školu počeli sa korišćenjem interneta sa šest godina i deset meseci, dok je situacija bila drugačija u istraživanju dve godine ranije gde je prosečno starosno doba po tom pitanju bilo devet godina i pet meseci.

 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara