Foto: Vega IT

Prijavite svoje ideje za projekat "Programeri za Novosađane"

Foto: Vega IT
Kompanija Vega IT po treći put organizuje društveno odgovorni projekat pod nazivom "Programeri za Novosađane” sa ciljem da izradom softverskih rešenja poboljša kvalitet života u Novom Sadu i poziva sve građane Srbije da prijave svoje ideje, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Sva udruženja, nevladine organizacije i pojedinci koji imaju nekomercijalnu ideju da putem aplikacije, sajta ili programa pomognu razvoju zajednice, pozvani su da prijave svoje predloge putem ove forme, koja se nalazi na vebsajtu kompanije Vega IT. Prijave su otvorene do petka 12. jula nakon čega će građani imati priliku da glasaju na Facebook stranici kompanije za predložene ideje.

PROČITAJTE JOŠ:

Ideje sa najviše glasova biće realizovane tokom 48 sati programiranja na završnom događaju - jedinstvenom Hakatonu u prostorijama kompanije Vega IT u septembru 2019. godine - kada će nekoliko timova sačinjenih od programera i dizajnera raditi na softverskim rešenjima koja će kasnije biti data na upotrebu građanima. 

Tokom poslednje dve godine više od 85 IT entuzijasta radilo je na realizaciji 11 projekata. Neki od njih su mobilna aplikacija za Centar za 

Projekat Programeri za Novosađane ili "Code for a Cause” ove godine dobio je Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje "Đorđe Vajfert” od strane Privredne komore Srbije.

Video koji najavljuje ovogodišnji projekat, fotografije sa prethodnog Hakatona i sva saopštenja možete preuzeti na ovom linku.

Za sve dodatne informacije možete pisati na cfac@vegait.rs i m.bozic@vegait.rs ili pozvati na +38169701456.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara