Ilustracija, Foto: Pexels

Progovori i Amazon će ti reći kako si

Ilustracija, Foto: Pexels
Amazon.com Inc. radi na razvoju uređaja koji će na osnovu ljudskog glasa raspoznavati emocije, navodi Bloombreg.com.

Kako Bloomberg saznaje, ovaj uređaj koristiće se pre svega u zdravstvene svrhe i biće dizajniran da radi uz mobilnu aplikaciju, a imaće i mikrofone uparene sa softverom koji prepoznaje emocionalno stanje korisnika.

U ovom trenutku i dalje je nepoznato da li će ovaj uređaj biti komercijalnog karaktera, a Amazon daje potpunu slobodu svojim timovima da eksperimentišu sa proizvodima, čak iako neki od njih nikad neće doći na tržite.

PROČITAJTE JOŠ:

Kompanije kao što su Microsoft, Alphabet Inc.’s Google i IBM, ali i razne druge rade na razvijanju tehnologije koja je dizajnirana tako da prepoznaje emocionalna stanja iz slika, audio podataka, ali i drugih materijala.

S druge strane, kompanija Amazon ima ambiciju da postane vodeći proizvođač najsavremenijih softvera za prepoznavanje govora i potrošačke elektronike.

Kako je Bloomberg izvestio prošle godine, ova kompanija radi i na proizvodnji robota „za kuću" koji će se zvati Vesta po rimskoj boginji ognjišta, doma i porodice, koja će se kretati sama po kući (po sličnom principu kao što to rade samovozeći automobili).

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara