Ilustracija, Foto: Pexels

Srpski operateri Huawei korisnicima - Ne sekirajte se!

Ilustracija, Foto: Pexels
Srpski mobilni operateri za Novosti kažu da prekid saradnje između Gugla i Huaveija za sada ne donosi promene za korisnike uređaja ovog kinesnog giganta.

Iz VIP-a, Telenor-a i Telekom-a poručuju da za sad nema razloga za brigu, te da se redovno prati situacija na relaciji Huavej-Gugl i da biti učinjeno sve da se korisnici pravovremeno informišu, ali i zaštite.

Podsećamo, Alfabet, krovna Guglova firma, prekinula je saradnju sa Huavejom koja zahteva prenos hardvera, softvera i tehničkih usluga, osim onih koje su javno dostupne putem licenciranja otvorenog koda.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovim Huavej gubi pristup ažuriranjima Guglovog operativnog sistema Android, a kako Novosti navode, već sledeća verzija android smart telefona će izgubiti pristup popularnim uslugama poput Džimejla i Jutjuba. 

Korisnici Huavej uređaja moći će da koriste samo javnu verziju Androida, bez pristupa vlsničkim aplikacijama i uslugama Gugla.

Iz Gugla kažu da će Huavej korisnici i dalje moći da ažuriraju i skidaju aplikacije sa Gugla, ali problem može nastavi uskoro, kada Gugl bude lansirao novu verziju androida, koja neće biti dostupna za Huavej uređaje.

To zanči da vlasnici uređaja neće imati pristup Jutjubu, Gugl plejstoru, Džimejlu, Hromu, već bi korisnici morali sami da nadograde „Gaps" paket, kako bi imali i takve opcije, navodi se u Novostima.Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara