Ilustracija, Foto: Pexels

Udar na kolena: Treniraju više nego što mogu

Ilustracija, Foto: Pexels
Sportisti treniraju više nego što mogu da podnesu, zbog čega su im najugroženiji zgbovi ramena i kolena, ocenio je profesor ortopedije i direktor Instituta za medicinu sporta Ilinois Mark Hutchinson na Drugoj međunarodnoj konferenciji medicine sporta Srbije.

„Mnogo zavisi od vrste sporta, svakako su ramena i kolena najugroženiji zglobovi, ipak najveći problem koji dovodi do sportskih povreda jeste pretreniranost", podvukao je Hutchinson.

Panelisti su saglasni u tome da više nije moguće postići ozbiljne rezultate u sportu, ako iza sportista i trenera ne stoji ozbiljan medicinski tim, te da je primena skrining protokola značajna metoda suzbijanja srčane smrti u profesionalnom sportu.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako objašnjava predsednik Međunarodne federacije medicine sporta, Fabio Pagoci, nakon skirning protokola mora se kontrolisati težina i ishrana. 
On navodi da mnogi podaci govore o tome da korišćenje bilo kakvih nedozvoljenih supstanci ili dopinga može voditi ka iznenadnom prestanku rada srčanog mišića.

Ovu trodnevnu konferenciju organizovao je Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije uz podršku Internacionalne Federacije Medicine Sporta i Udruženja za medicinu sporta Srbije. 


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara