Prelepi Starbaks u Milanu FOTO: @Starbucks

VIDEO Evo kako izgleda najlepši Starbaks kafe na svetu

Prelepi Starbaks u Milanu FOTO: @Starbucks
Milanski kafe Starbaks jedna je od pet Starbaks pržionica kafe u svetu, i jedina njihova pržionica u Evropi.

Ova kafeterija prostire se na 25.000 kvadratnih metara i nalazi se  na trgu Piazza Cordusio, na samo nekoliko minuta od glavne milanske atrakcije Duomo. Smatra se najlepšom Starbaks kafeterijom na svetu.

Zgrada Palazzo Broggi, u kojoj je smešten, sagrađena je pre sto godina i u njoj je bila otvorena milanska berza, kao i glavna gradska pošta.

U ovo kafeu uvek se prže ogromne količine kafe. 

"Pržionice su dijamant naše  kompanije", rekao je generalni direktor Giampaolo Grossi za Biznis Insajder.

PROČITAJTE JOŠ:

"Imamo postrojenje za prženje kafe, tako da je kafa koju nudimo potpuno sveža i takvu je odmah poslužujemo našim klijentima. Na to smo veoma ponosni", kazao je on.

U ponudi imaju kafu iz svih krajeva sveta. Nude i 100 posto Arabiku, ali i kvalitetne mešavine. Za pravljenje ovoj popularnog napitka zadužen je veliki broj barista koji tu rade.

Ovaj Starbaks je i strateški važno mesto za ceo lanac kafeterija, zato što se kafa pržena baš tu u Milanu distribuira do svih Starbaksova širom Evrope, Bliskog Istoka i Afrike.

Gosti ovde mogu popiti kafu, ali i kupiti sveže pržena zrna  i poneti ih sa sobom, mogu se i zasladiti pecivima i kolačima iz legendarne milanske pekare Princi, pojesti picu, probati koktele s kafom, ili pojesti ručno pravljeni sladoled uz, naravno, šoljicu kafe. A mogu po želji popiti i alkoholno piće poput Aperola ili Kamparija. 
starbaks2pexels photo 597933
FOTO: Ilustracija Pexels

U ponudi imaju skoro 115 različitih vrsta napitaka, ali ono što se najviše prodaje i što predstavlja njihovu tradiciju  je Espresso. To je naročito važno, kada se zna koliko su Italijani  veliki ljubitelji kafe naročito Espressa. 

"Mogu vam reći da su se mnogi Italijani zaljubili  u naš Espresso", kaže direktor Giampaolo Grossi dok objašnjava koliko je ukusna i dobra njihova kafa.

Prelepi dizajn kafeterije je posebna priča. Barovi su urađeni od mermera iz Toskane, a podove su kao krupne mozaike radile lokalne zanatlije u stilu Palladiana....

Ono što je možda najvažnije je činjenica da milanski Starbaks nije samo pržionica i kafeterija. On je sam po sebi oda istoriji brenda i  osnivaču Hovarda Schultza, koji je došao na ideju da otvori kafeterije nakon što se zaljubio u espresso barove tokom putovanja  u Milano 1983. godine.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara