Ilustracija, Foto: Pexels

(VIDEO) Mekdonalds otvara restoran samo za pčele

Ilustracija, Foto: Pexels
U pokušaju da pomogne u zaštiti pčela, Mekdonalds je angažovao kreativnu agenciju NORDDDB da dizajnira najmanji restoran „McHive" („Mek košnice"). Međutim, ovde nećete pronaći poznate Mekdonalds obroke, već su u pitanju potpuno funkcionalne košnice, opremelje svim onim što je ugroženim insektima neophodno da bi napredovali, piše My Modern Met.

Ideja za „McHive" razvijena je kao odgovor na postojeće napore za održivost u mnogim švedskim Mekdonalds restoranima, gde su pojedine prodavnice na svojim krovovima postavile košnice. 

PROČITAJTE JOŠ:

Kako kažu iz NORDDDB, inicijativa je počela lokalno, ali sada raste, a sve više franšiza se priključuje ovakvim akcijama, te sređuje bašte oko svojih restorana, neguje travu i cveće oko svojih restorana, ali i sve one biljke koje su važne za dobrobit restorana.

„McHive" je sada spreman da primi na hiljade „važnih gostiju"  koji će moći srećno zujati oko svojih novih objekata gde će stvarati saće za skladištenje meda i polena.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • MarkoApis

    Ovo je interesantno za marketinške stručnjake i one koji lako potpadnu na marketinške trikove. Svaki iole ozbiljan pčelar će vam reći da je ovo glupost i da se nezdrava hrana koju služi "Mc" ne može tako lako neutralisati jednom običnom košnicom.