VIDEO Plutajući bungalovi više nisu zanimljivi, Maldivi dobijaju prvu podvodnu vilu

Plutajući bungalovi prošle godine bili su najčešći izbor turista kada su Maldivi u pitanju. Međutim, ovo turističko mesto dobija novu atrakciju.

Do kraja ove godine na ostrvu Rangali biće otvorena prva podvodna vila na svetu. Rezidencija će se zvati Muraka, što znači koral u divehiju (jezik Maldivljana).

Objekat je dizajniran tako da se u potpunosti uklopa u podvodno okruženje omogućavajući gostima da budu deo podvodnog sveta.

"Vođeni inpsiracijom, u želji da omogućimo inovativna iskustva turistima, prva podvodna rezidencija na svetu pruža gostima mogućnost da istraže Maldive iz jedne potpuno nove perspektive ispod površine mora", ističe direktor kompanije Crown, glavni arhitekta i dizajner Murake Ahmed Salim.

Objekat se sastoji iz dva nivoa, jedan iznad površine mora i jedan ispod površine. Podvodni nivo opremljen je spavaćom sobom sa velikim krevetom, dnevnim boravkom, kupatilom i spiralnim stepenicama koje vode do gornjeg nivoa.

Gornji nivo se satoji iz dvokrevetne sobe, kupatila, teretane, sobe za batlera, privatnih bezbednosnih prostorija, zajedničkog dnevnog boravka, kuhinje, bara, trpezatije i palube sa koje se može posmatrati zalazak Sunca.


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara