Donald Tramp najuticajniji lider na Twitter-u, Foto: @realDonaldTrump

Za Trampom cela Italija, za Vučićem Novi Sad

Donald Tramp najuticajniji lider na Twitter-u, Foto: @realDonaldTrump
Donald Tramp je sa 59,5 miliona pratilaca najuticajniji svetski lider  na Twitter-u - to je bukvalno kao da cela Italija, od bebe do penzionera prati ovog aktuelnog američkog predsednika.

Vicešampionsko mesto zauzima indijski premijer Narendra Modi 46,7, dok je trećeplasirani papa Franja sa 18 miliona, navodi The Spectator Index.

S druge strane, na domaćoj Twitter sceni niko od srpskih političara nema čak ni blizu milion pratilaca, a prema poslednjem preseku, predsednik Vučić sa 290 hiljada pratilaca nalazi se na vrhu liste, dok je drugoplasirani Vuk Jeremić sa svojih 175 hiljada pratilaca.

PROČITAJTE JOŠ:
Ostali sprski političari beleže znatno niže rezultate, pa tako jedan od lidera Saveza sa Srbiju, Dragan Đilas, ima 87,8 hiljada pratilaca, dok ga sa znatno nižim brojem folovera sledi ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sa 34 hiljade pratilaca.

Njemu za petama je predsednik LDP-a Čedomir Jovanović sa 33.6 hiljada pratilaca, dok lider lider Dveri, Boško Obradović ima 30.2 hiljade folovera.

Interesantno je da premijerka Srbije, Ana Brnabić, ima svega 20 hiljada pratilaca, dok njen hrvatski kolega, premijer Hrvatske, Andrej Plenković ima 28,3 hiljade pratilaca.

Prema dostupnim podacima zaključujemo da su predsednici Srbije i Hrvatske znatno uticajniji na Twitter-u od premijera zemalja iz kojih dolaze, što je slučaj i sa Kolindom Grabar Kitarović, predsednicom Hrvatske, koja ima 115 hiljada pratilaca.

Index%20foto%20twitter

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara