Zaposleni muškarci više traže podršku za mentalno zdravlje

Broj muškaraca koji traže podršku za svoje mentalno zdravlje na radnom mestu u velikom je porastu, posebno kada je reč o protekloj godini, pokazuje istraživanje „Personal Group", a prenosi HR magazin.

Ovo istraživanje, pokazalo je da se broj muškaraca koji traže mentalnu podršku u vezi sa poslom koji obavlja povećao za 84 odsto u periodu od maja 2018. do aprila 2019. godine. 

S druge strane, taj procenat rasta je svega šest odsto kada je u pitanju povećanje kod ženske populacije.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako pokazuju podaci „Personal Group", muškarci su tokom poslenjih dvanaest meseci ostvarili 21 odsto više poziva za opštu pomoć i 30 osto više poziva od žena u potrazi za mentalnu pomoć.

Ovo istraživanje rađeno je sa ciljem da se podigne svest da su ruzici za mentalno i fizičko zdravlje muškaraca veći, zbog njihove nespremnosti da traže pomoć, posebno u ranijim periodima.

S druge strane, istraživači na ovom slučaju smatraju da su dobijeni, aktuelni rezultati pokazatelj da su muškarci danas više spremniji da potraže pomoć za svoje mentalno zdravlje, što ocenjuju kao pozitivan pomak.

Kako kažu iz „Personal Group", imati nešto poput aplikacije na koju lako možete pristupiti u bilo koje doba dana ili noći, možda se čini kao mala stvar, ali svakako ohrabruje ljude da se otvore o svojim problemima.

Ova organizacija je u periodu od 1. maja, 2018. godine, do 20. aprila, 2019. godine primila ukupno 6.630 poziva od ljudi kojima je bila potrebna pomoć.


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara