Ilustracija, Foto: Pexels

Zaposleni u Huavejiu tajno radili na kineskim vojnim projektima

Ilustracija, Foto: Pexels
Radnici u kineskoj kompaniji Huavej navodno su sarađivali sa kineskom vojskom na najmanje deset istraživačkih projkata bez znanja kompanije, piše portal C Net.

Zaposleni u ovom kineskom gigantu sarađivali su sa narodnom oslobodilačkom vojskom na projektima vezanim za oblati kao što je veštačka inteligencija i radio komunikacije tokom poslednjih deset godina, prenosi Bloomberg.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedan od projekata koji je rađen sa istražnim odeljenjem Centralne vojne komisije, bio je usredsređen na klasifikaciju emocija u video komentarima na internetu, dok je drugi projekat u saradnji sa Nacionalnim univerzitetom tehnologije odbrane analizirao prikupljanje satelitskih snimaka i koordinata.

Tim povodom, kompanija Huavej je saopštila da nije sklapala nikakva partnerstva za istraživanja i razvoj  navedenih institucija, te da nije upoznata sa onim što njihovi zaposleni rade na takvim projektima u individualnom svojstvu.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Marko

    A ha. Ko da vam veruje na ovom? Deca iz vrtića? 10 godina ne znate informaciju koja se u firmama sazna, kraj kafe aparata, u roku od 7 dana.