Projekat „Imam ideju“

Promena počinje od mene

  • Broj 64, oktobar 2019.

  • Vojislav Vuksanović

  • 0

Pozvali smo sve one koji su pokrenuli svoje male biznise, udruženja, organizacije i sproveli u delo ideje koje pokazuju da se ipak nešto može promeniti ličnom inicijativom. Možemo da kukamo, a možemo nešto i da uradimo za sebe

Portal „Nova ekonomija” je tokom leta pokrenuo projekat „Imam ideju" sa ciljem da promoviše ljude koji svojim idejama i aktivnostima menjaju svet oko sebe, a obično nemaju mogućnost da ih predstave široj javnosti. 

Pozvali smo sve one koji su pokrenuli svoje male biznise, udruženja, organizacije i sproveli u delo ideje koje pokazuju da se ipak nešto može promeniti ličnom inicijativom. Objavili smo intervjue sa tim ljudima i dali im priliku da svoje priče prenesu preko portala „Nove ekonomije". 

Oko nas je veliki broj negativnih primera, gotovo smo zatrovani negativnom energijom, pa često ignorišemo one pozitivne priče. Ljudi ponekad traže krivce za sopstveni neuspeh u okruženju, ali postoje i oni koji se bore, koji pokušavaju da promene svet oko sebe i ličnim primerom promovišu neke pozitivne ideje i vrednosti. 

Napravili smo seriju intervjua sa tim ljudima koji se bore, sa ciljem da pomognemo dalji razvoj njihovih ideja i planova i da na taj način damo svoj doprinos u ohrabrivanju mladih ljudi, koji aktivno rade na tome da menjaju svoje okruženje, umesto da se povlače i čekaju bolje vreme dok život prolazi. 
U ovom testu ukratko prenosimo sve priče koje su objavljene do sada, a cele tekstove možete pronaći na portalu novaekonomija.rs u odeljku „Priče i analize". 
Pozdrav suncu na kanuu

Prvu priču koju smo objavili, ispričali su nam osnivači udruženja „Belo pero" Maja Slijepčević i Aleksandar Stojanović. Maja, instruktorka joge i Aleksandar, profesionalni snimatelj, spojili su svoje hobije i ljubav prema prirodi i osnovali ovo udruženje čiji članovi vežbaju jogu, putuju zajedno na planinarenja, izlete i veslačke pohode i uživaju u prirodi. 

Zašto kanu?

Kanu smo pronašli kao plovilo koje nam najviše odgovara u prirodi. Čamac sa motorom pravi buku i rasteruje životinje. Mnogo stvari koje u prirodi možeš da vidiš iz kanua, ne možeš iz čamaca sa motorom, a kanu je nekako sam deo prirode. Možeš da priđeš životinjama i mestima kojima inače ne možeš ni sa obale, a ni nekim većim čamcima. Kanu je vrlo jednostavan i za pristajanje uz obalu. Priđemo nekada i retkim pticama i životinjama, koje se ne viđaju često. U kanuu smo nečujni, čak i mi ne pričamo puno dok veslamo, gledamo da se stopimo sa prirodom.

Nastavak teksta možete pročitati u 64. broju štampanog izdanja časopisa "Nova Ekonomija". 
pošaljite komentar

Nema komentara