Šaomi pretekao Samsung u prodaji pametnih telefona

Pixabay

Kompanija Šaomi (Xiaomi) postala je broj jedan prodavac pametnih telefona u Evropi, nakon što je u drugom kvartalu 2021. pretekla Samsung,  pokazali su podaci komapje Statedži analitiks (Strategy Analytics).

Isporuke pametnih telefona telefona u Evropu porasle su za 14 odsto na međugodišnjem nivou na 50,1 milion jedinica telefona u kvartalu. "Apple", "Oppo", i "Raelme" nalaze se u top pet prodavaca, nakon Šaomija i Samsunga, piše Gadgets 360

Prema Izveštaju Staredži Analitiksa, Šaomi je isporučio rekordnih 12,7 miliona jedinica pametnih telefona u Evropu u drugom kvartalu, što je rezulitiralo da kompanija učestvuje na tržištu sa 25,3 procenata. 

Velika potražnja za Šaomi telefonima bila je u Rusiji, Ukrajni, Španiji, Italiji. 

Pored evropskog tržišta, Šaomi je nastavio da povećava rast isporuka i na globalnom nivou, pa je tako izveštaj IDC-a pokazao da je ova kompanija, čije je sedište u Pekingu, pretekla Epl i u drugom kvartalu zauzela drugo mesto u isporuci pametnih telefona u svetu. 

Samsung je, sa druge strane, u međugodišnjoj isporuci pametnih telefona zabeležio pad od sedam odsto, na 12 miliona jedinica pametnih telefona. Ipak, kompanija je zadržala veliki udeo na tržišta Evrope, 24 odsto. 

Na trećem mestu po isporuci telefona u Evropu nalazi se Epl (Apple) koji je zabeležio međugodišnji rast od 15,3 odsto u drugom kvartalu. Udeo Epla na tržištu Evrope tako iznosi 19,2 odsto. 


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.