Španija zatvorila noćne klubove i zabranila pušenje napolju

Pixabay

Svi španski regioni složili su se da će narediti zatvaranje noćnih klubova i zabranu pušenja na otvorenom kada socijalna distancija nije moguća, kao deo  novih ograničenja za borbu protiv povećanja broja zaraženih COVID-19.

Ministar zdravlja Salvador Illa najavio je 11 mera za suzbijanje virusa za koje je rekao da su jednoglasno dogovorene sa 17 regionalnih kolega na sastanku u petak.

 Illa je dodao da bi regionalne vlade, koje imaju ovlašćenja nad zdravstvenom politikom, mogle da preduzmu snažnije mere ako žele.

Te mere imaju za cilj da usporavaju porast dnevnog broja slučajeva COVID-19 otkrivenih u Španiji, sa 2943 nova slučaja prijavljena u četvrtak.

Prema novim ograničenjima, koja bi trebalo da stupe na snagu „za nekoliko dana“, preduzeća iz noćnog života, uključujući plesne klubove i koktel barove, moraće da se zatvore. 

Restorani i barovi moraće se zatvoriti do jedan iza ponoći i neće biti dozvoljeno da primaju nove goste posle 12 u ponoć.

Illa je preporučio da  se ograniče okupljanja na 10 ljudi, a domovi za negu povremeno sprovode testove na koronavirusima kako bi osigurali da njihovo osoblje nije zaraženo. 

Takođe je upozorio mlade ljude da se okupljaju da piju alkohol napolju.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara