FOTO: Pixabay

Štrajk u Nuteli, ali biće dosta za palačinke

FOTO: Pixabay

Deo radnika najveće svetske fabrike Nutele, koja se nalazi u Francuskoj, drastično je smanjio proizvodnju tog popularnog namaza tokom štrajka kojim zahtevaju povišicu od italijanske kompanije Ferero.

Oko 160 radnika ove fabrike je u štrajku od 28. maja jer traže povišicu od 4,5 odsto i bonus od 900 evra, dok kompanija nudi samo povišicu od 0,4 odsto, javlja Si-En-En pozivajući se na Frans Pres.

Predstavnici sindikata izjavili su da radi samo jedna od četiri proizvodne linije Nutele u toj fabrici, i to samo sa 20 odsto kapaciteta. Proizvodnja nekih drugih proizvoda u potpunosti je obustavljena.

Ova blokada još uvek nije dovela do nestašice Nutele u prodaji. Portparol Ferera izjavio je za CNN da zbog funkcionisanja jedne proizvodne linije i zaliha Nutele u skladištu trenutno nema problema sa snabdevanjem.

PROČITAJTE JOŠ:

Zaposleni u RGZ prekinuli štrajk

Završen štrajk radnika Pošta Srbije

Ova kompanija je saopštila da je pokušala da pregovara sa štrajkačima, koji čine oko četvrtinu ukupne radne snage u fabrici. 

U Fereru su takođe izjavili da je firma od ponedeljka počela da propisuje štrajkačima kazne od hiljadu evra za svaki sat koji provedu u štrajku.

Sindikat je rekao da kazne predstavljaju „neprihvatljivo kršenje prava radnika na štrajk", javlja CNN.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara