Adidas otvara fabriku u kojoj će patike praviti roboti

Kompanija Adidas saopštila je da će od 2017. godine prodavati patike koje će u Nemačkoj proizvoditi roboti, prenosi Anadolija.

Direktor Adidasa Herbert Hajner izjavio je u utorak da će kompanija prodavati patike koje će proizvoditi roboti. Dodao je da će sedište nove firme "Speedfactory", ogranka Adidasa, biti u Ansbahu, u pokrajini Bavarskoj, na jugu Nemačke.

Iz Adidasa su poručili da nemaju nameru da zaposlene zamene robotima nego, kako se navodi, žele da uvedu "delimičnu automatizaciju" u proces proizvodnje.

Inače, do sada su se patike ove nemačke marke uglavnom proizvodile ručno u fabrikama u azijskim zemljama.

Kompanija Adidas, koja u fabrikama koje poseduje u Aziji upošljava oko milion osoba, poslednjih godina se suočava sa sve višim platama na tom kontinentu.

Adidas nakon Nemačke 2017. godine planira da otvori "Speedfactory" i u SAD-u, a potom i u Velikoj Britaniji i Francuskoj.

Nemačka kompanija je samo prošle godine proizvela 301 milion pari patika, ali ipak mora da intenzivira proizvodnju za preko 10 posto ako želi da postigne zacrtane ciljeve do 2020. godine.

Nike, Adidasov najveći tržišni konkurent, takođe namerava da otvori fabriku u kojoj bi roboti proizvodili sportsku opremu.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara