Ako Tviter radi od kuće, onda će i Fejsbuk

Pixabay

Fejsbuk će trajno prihvatiti rad od kuće čak i nakon pandemije, izjavio je u četvrtak izvršni direktor Mark Zukerberg nakon što je ranije najavio da će kompanija raditi od kuće do kraja godine.

Zukerberg je rekao kako očekuje da će u narednih pet do deset godina oko polovine radne snage Fejsbuka svoj posao obavljati iz svojih domova.

Kad se kompanije u Srbiji vraćaju u kancelarije

Ova izjava usledila je nakon što je rivalna kompanija Tviter rekla kako će njihovi zaposleni moći da nastave da rade iz svojih kuća.

Međutim Fejsbuk je mnogo veći i zapošljava oko 50,000 radnika širom sveta.

Zukerberg je rekao da je kompanija posvećena zadržavanju svojih trenutnih kancelarijskih prostora, koji uključuju i sedište kompanije u Toni Menlo parku koje je dizajnirao arhitekta Frenk Geri.

Silikonska Dolina je poznata po svojim visokim cenama nekretnine i stanarine, a Zukerberg je rekao da će plata biti prilagođena za sve zaposlene koji odluče da žive u nekim jeftinijim oblastima u gradu.

„Plaćamo veoma dobro, u osnovi na vrhu smo tržišta, ali plaćamo tržišnu stopu. A to zavisi od lokacije, tako da ćemo i ovde nastaviti sa tim principom ", rekao je.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara