Foto: Myki satovi za decu, poznati proizvod Allterco u regionu FOTO: Allterco

Allterco podružnica u S. Makedoniji dobila novog gazdu

Foto: Myki satovi za decu, poznati proizvod Allterco u regionu FOTO: Allterco

Norveška Link Mobility Group AS  potpisala je ugovor o preuzimanju pet podružnica bugarske telekomunikacione kompanije Allterco, preneo je portal Seelegal.

Norvežani su postali vlasnici po indikativnoj ceni od 7,9 miliona evra dok će konačna cena biti određena na osnovu cash-free/debt-free korekcija preliminarnih finansijskih izveštaja. 

Predmet ugovora su podružnice u Bugarskoj – Teravoice, Tera Communications and Allterpay,  u Rumuniji Teracomm RO i u Severnoj Makedoniji Tera Communications DOOEL.

Po zatvaranju transakcije, Allterco će dobiti 60 odsto cene u kešu. Narednih 20 odsto biće isplaćeno u naredne dve godine na odloženo plaćanje, dok će preostalih 20 odsto biti konvertovano u akcije u Victory Partners VIII Norway holding, jedinom vlasniku Link Mobility grupe.  

Ovom prodajom Allterco u potpunosti ostaje bez svog telekomunikacionog portfolia i fokusira se na internet stvari. 

Allterco posluje na evropskom, azijskom i američkom tržištu sa kancelarijama u više od 10 zemalja. Kompanija ima više od 90 zaposlenih, koji se nalaze u kancelarijama u Bugarskoj, Rumuniji, Makedoniji, Srbiji, Kosovu*, Mađarskoj, Nemačkoj, Singapuru, Maleziji i SAD, nudeći mobilne usluge i proizvode u preko 15 zemalja.

PROČITAJTE JOŠ: I BIZNISMENIMA SKUP ROMING

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara