Amazon traži analitičare za borbu protiv sindikalnog organizovanja

Foto: Pixabay

Amazon je uklonio dva oglasa za posao objavljena na svojoj korporativnoj veb stranici za zapošljavanje, koji detaljno opisuju uloge "obaveštajnog analitičara" čije su dužnosti između ostalog uključivale nadgledanje "pretnji od organizovanog rada", piše portal The Verge.

Oglasi koji su objavljeni pre nekoliko dana, prvi put su počeli da cirkulišu na Tviteru juče, pre nego što ih je Amazon uklonio kao odgovor na široko negodovanje na društvenim mrežama.

Amazon je kasnije saopštio da oglasi nisu bili tačan prikaz pozicije.

"Oglasi nisu pružali precizan i tačan opis radnog mesta, došlo je do greške i problem je sada rešen", rekao je predstavnik Amazona u izjavi, iako kompanija nije ponudilao nikakve informacije o tome kako su oglasi bili netačni.

Oglasi su se odnosili na pozicije u Amazonovom odeljenju za globalne bezbednosne operacije, posebno u okviru Globalnog obaveštajnog programa. 

Jedan je bio za obaveštajnog analitičara, a drugi za višeg obaveštajnog analitičara.

Uloge i dužnosti radnog mesta opisane su kao "vitalne za osiguravanje da Amazonovo rukovodstvo operacija ima pristup delotvornim podacima (na osnovu kojih će) donositi informisane odluke na globalnom nivou". 

Deo tog napora, kao što je objašnjeno u oglasu, uključuje i "angažovanje i informisanje (izvršnog rukovodstva) o osetljivim temama... uključujući pretnje organizovanog rada protiv kompanije".

Nijedna Amazonova ugovorna, magacinska ili korporativna radna snaga nije sindikalno organizovana, a kompanija već dugo pokazuje anti-sindikalne stavove kroz politiku i akcije preduzete protiv bivših zaposlenih. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara