Američka ambasada u Grčkoj izdala zdravstveno uputstvo za svoje državljane

Pixabay

Ambasada Sjedinjenih Država u Atini objavila je zdravstveno upozorenje za svoje građane sa detaljima o međunarodnim letovima i putovanjima trajektom u Grčkoj kako bi se sprečilo širenje virusa, prenosi Ekathimerini. 

 Jedna od ključnih informacija bila je da bi direktni letovi između Sjedinjenih Država i Grčke trebalo da se nastave početkom jula. 

 Karantin od dve nedelje za sve međunarodne putnike biće obavezan do kraja maja, možda i do sredine juna.  

 Svi putnici će morati da se testiraju pre ulaska u zemlju. Biće prevezeni autobusom do određenog hotela preko noći, gde moraju ostati dok njihovi testovi ne budu gotovi. 

 Oni sa negativnim rezultatima testa biće pušteni iz karantina od 14 dana. 

 Oni koji imaju pozitivne rezultate testa dobiće lekarsku pomoć.

 Očekuje se da će grčka vlada narednim nedeljama objaviti ažuriranje trenutnih potreba za testiranjem i karantinom Covid-19 za međunarodne dolaske.

 Grčke vlasti zabranile su ulazak državljanima koji nisu članice EU do 23 h 15. juna. Očekuje se da će grčke vlasti krajem maja objaviti spisak zemalja iz kojih će prihvatiti turiste i raspored vožnje, navodi se. 

 Putovanja trajektom između ostrva počeće 25. maja, a maske za lice će biti obavezne.  Za putovanja trajektom duža od pola sata, putnicima će se meriti temperatura i moraće da popune upitnik o njihovom zdravstvenom stanju, napominju američke vlasti.   

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara