Aplikacija Gugl Maps, unapređena proširenom realnošću, stiže za nekoliko meseci

Gugl Maps navigacija obogaćena elementima proširene realnosti do korisnika stiže samo nekoliko meseci pošto je prvi put predstavljena, te će u početku biti dostupna samo određenom broju korisnika, dok će većina morati da sačeka još neko vreme, prenosi PC Press.

Kompanija je izdala saopštenje u kojem stoji da će 3D strelice za pokazivanje smera kretanja biti prve koje će stići do korisnika, ali će prvo biti neophodno da ih testiraju lokalni vodiči koji su i inače zaduženi za proveravanje funkcionalnosti ovakvih opcija. Iako je potrebno još neko vreme da se nova funkcija testira, iz kompanije tvrde da da su AR Gugl Maps smernice prilično blizu toga da postanu praktična realnost.

Osnovna funkcionalnost platforme ostaje ista, te će Gugl Maps i ubuduće koristiti GPS kako bi stekao uvid u to gde se korisnik nalazi, da bi nakon toga u proces uključio i kameru koja će biti zaslužna za 3D strelice koje će ukazivati na mesta za skretanje. Gugl vodi računa i o tome da se korisnici ne oslanjaju previše na opcije proširene realnosti, te će se nakon nekog vremena od kada se opcija aktivira ekran uređaja isključivati, a kako zbog bezbednosti korisnika koji su u opasnosti da ne primete prepreke dok gledaju u ekran, tako i zbog toga da se baterije uređaja ne bi previše brzo potrošila.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara