Austrijanci se zbog ruskih sankcija okreću domaćoj robi

Austrijanci bi, zbog ruskog embarga na poljoprivredne i prehrambene proizvode iz zemalja EU, trebalo uz domaće jabuke da piju domaće mleko ili pojedu parče sira.

Ovaj poziv je građanima Austrije uputilo Udruženje austrijskih mlekara. Pored solidarnosti trgovina za domaće mlečne proizvode neophodna je solidarnost i potrošača usled ruskih sankcija, ističu mlekare.

Trgovina ne treba samo pojačano da se skoncentriše na voće i povrće iz Austrije, već i domaće mlečne proizvode, podseća predsednik VoeM Helmut Pečar u saopštenju. 

On je naglasio da je poznato da Austrijanci rado kupuju domaću robu i zbog toga trgovine u zemlji treba da upute jasan signal i značajnije ukazuju na austrijske proizvode. 

"Očekujemo od austrijskih trgovina jasno i vidljivo opredeljene ka austrijskim mlečnim proizvodima kako bi se ublažile posledice ruskog embarga", istakao je Pečar. 

On je ocenio da, zbog ruskog embarga, treba očekivati negativne posledice po tržište mleka u EU, kao i poremećaj tržišta.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.