FOTO: Ana Zvereva/Wikimedia Commons

Avio-prevoznici zabranjuju model MacBook Pro, među njima i Etihad

FOTO: Ana Zvereva/Wikimedia Commons

Niz međunarodnih avioprevoznika, među kojima je i Etihad, zabranili su ili uslovili nošenje određenog modela MacBook Pro laptopa na svojim letovima, javlja list Khaleej Times iz Dubaija.

Poslednja kompanija koja je ovo uradila je FlyDubai iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, tako da model laptopa o kom je reč neće moći da se nosi ni u prijavljenom ni u ručnom prtljagu na njihovim letovima, piše ovaj list.

„Nakon povlačenja iz prodaje jednog broja modela starije generacije MacBook Pro od 15 inča, koji su se prodavali najviše između septembra 2015 i februara 2017, nećemo moći da prihvatimo ove aparate ni u ručnom ni u prijavljenom prtljagu ukoliko baterije nisu zamenjene", saopštio je FlyDubai.

Model o kom je reč sadrži baterije koje mogu da se pregreju i zapale se, zbog čega je Epl (Apple) pokrenuo program opoziva i zamene baterija na ovim aparatima širom sveta.

FlyDubai postala je treći prevoznik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, nakon Etihada i Emirates-a, koji je zabranio ovaj Eplov proizvod, piše Khaleej Times.

Isto su do sada uradili Qantas Airways, Virgin Australia, Singapore Airlines i Thai Airways.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara