Bivši Trampov strateg pravi savez nacionalističkih partija u EU

Bivši strateg američkog predsednika Donalda Trampa Stiv Benon pokušaće da napravi široki savez nacionalističkih lidera i partija u Evropi.

On tim savezom namerava da na izborima za Evropski parlament sledeće godine osvojili dovoljno mesta da može da blokira odluke proevropskih stranaka.

Benon, koji je pomogao uspostavljanje novog političkog poretka u SAD, pre nego što je pao u Trampovu nemilost, sada pokušava da povrati staru slavu, ali u Evropi.

Planira, kako piše Blumberg, turneju po nekoliko evropskih država ove nedelje kako bi namamio populističke lidere i stranke u savez, što bi im omogućilo bolji rezultat na izborima za EP u maju sledeće godine.

Zajedno sa belgijskim političarem Mišelom Modrikamenom osnovao je Pokret koji se zalaže za nacionalni suverenitet, jače granice, veća ograničenja po pitanju migracija i borbu protiv radikalnog islama.

Benon želi da u EP ima dovoljno poslanika, bar jednu trećinu, sa istim uverenjima, kako bi mogli da komanduju negacijom i da blokiraju proevropske grupe.

Pokret će strankama ponuditi besplatne usluge pred izbore - analize podataka, anketiranja, slanja poruka i upravljanja projektima, ali, kako navodi, neće uticati na izbor kandidata i neće nametati političke platforme strankama.

Pokretu su se za sada priključile ultradesničarske italijanske stranke Liga i Italijanska braća

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara