Bloomberg: Kompanijama za kriptovalute nedostaju stručnjaci

Foto: Pixabay

Kompanije za kriptovalut, koje posluju širom sveta, tvrde da kubure sa nedostatkom pravih stručnjaka, dok im se istovremeno povećava obim posla. Pomama za digitalnim valutama trenutno vlada među najvećim svetskim finansijskim institucijama, piše Bloomberg.

Uprkos povlačenju tržišta kriptovaluta tokom maja, njihova ukupna tržišna vrednost porasla je za 400% tokom 2020. godine na oko 1,4 biliona dolara.

Zbog toga su tradicionalne finansijske kompanije, poput Goldman Sachs Group Inc, Bank of Nev Iork Mellon Corp i DBS Group Holdings Ltd počinju da nude usluge i trgovinu kriptovalutama.

U međuvremenu, bezre poput CME Group Inc proširuju ponudu kripto derivata, pa sve to pomaže sazrevanju te klase imovine.

Sve to utiče na nedostatak stručnjaka u kripto kompanijama kojima su potrebne desetine ili stotine novih radnika kako bi proširile svoje poslovanje.

Binance, koja predstavlja najveću svetsku kripto berza, traži 370 novih radnika putem Linkedina.

Njujorška kompanija za kupovinu kriptovaluta Gemini planira da poveća broj svojih radnika u Singapuru na 50 do decembra. Cripto.com iz Hong Konga, trenutno traži više od 200 novih stručnjaka, od kojih bi preko polovine radilo u Aziji.

Ko bude želeo da trguje kriptovalutama, moraće da izvadi licencu

PayPal uskoro omogućava slanje i primanje kriptovaluta

Mnogim kompanijama koje se bave kriptovalutama zapravo i nije bitno gde im zaposleni žive, upravo zbog mogućnosti da rade od kuće.

Interesovanje za obavljanje takozavnih kripto poslova poraslo je za oko pet do deset puta u poslednjih devet meseci, prema podacima agencije za zapošljavanje Cripto Recruit, pa na jedno radno mesto konkurišu stotine kandidata.

Ipak, pronalaženje kandidata sa iskustvom nije lako, pa kompanije menjaju kriterijume za dobijanje posla. Katkad navode da je za valjane kandidate dovoljna jedna ili dve godine iskustva na radu u kriptoposlovima.

Kompanija Gemini, na primer, u narednih godinu planira širenje na tržišta Hong Konga i Australije. Kako bi privukla talentovane ljude nudi im neograničen odmor, kao i podelu dobiti od prodaje kriptovaluta.

Druge kompanije, poput Binance-a, na primer, traže kandidate stručne u bankarstvu i fintech-u (spoj kvalifikacija u biznisu i tehnološkim dostignućima).


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.