Britansko-američka kompanija kupuje Ledo za 600 miliona evra?

Foto: Pixabay

Hrvatska Fortenova grupa, vlasnik fabrike Ledo, dobila je više ponuda za kupovinu tog proizvođača smrznute hrane, prema nezvaničnim informacijama portala Index.hr. Nedeljnik Leader navodi da je Fortenova dobila ponudu američko-britanske kompanije Nomad Foods koja je veća od 600 miliona evra.

Fortenova, koja je vlasnik firmi Ledo, Ledo čitluk i Frikom, dobila je i ponude većih kompanija, ali čiji uslovi nisu bili prihvatljivi.

Predsednik upravnog odbora Fortenove Fabris Peruško smatra da bi kupoprodajni ugovor mogao da bude potpisan krajem prvog kvartala, a da bi transakcija mogla da se zaključi tokom leta. 

Nomad Foods jedna je od vodećih evropskih kompanija za smrznutu hranu, a među njene poznate brendove spadaju Birds Eye, Findus, Iglo, Aunt Bessie's i Goodfella's. 

Na veb stranici Nomad Foods-a navodi se da ovi brendovi sada imaju priliku da uđu na nova evropska tržišta koja su u razvoju, kao i da je Ledo most za njihovo buduće poslovanje u Centralnoj i Istočnoj Evropi. 

NOVO IME AGROKORA JE "FORTENOVA GRUP"

"Fortenova Group je vodeća kompanija za smrznutu hranu u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i nekoliko drugih zemalja jugoistočne Evrope, ima poznate lokalne brendove u tim zemljama i potrošači ih prepoznaju", navodi se na portalu Nomad Foods. 

Precizira se da su pregovori u toku, kao i da ne postoji garancija da će se transakcija na kraju dogoditi. 

"Dok se ne postigne konačni dogovor, kompanija ne namerava da saopšti više dalje informacija o ovom procesu", preciziraju u Nomad Foods-u.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara