FOTO: Pexels

Budva stavlja katanac na diskoteke na plaži?

FOTO: Pexels

Konačno uklanjanje popularnih budvanskih dikoteka na otvorenom trebalo bi da da počne na jesen, osim ako pod pritiskom vlasnika lokala ne dođe do još jednog odlaganja, piše Politika.

Odluku da poznati lokali na plaži budu uklonjeni donelo je Ministarstvo održivog razvoja i lokalne uprave. Prema tom rešenju, privremeni objekti u zoni morskog dobra Budva kao što su Maltez, Trokadero, Ambijente, Pariz, Rafaelo i Majami, trebalo je da budu uklonjeni do kraja marta, ali je realizacija te odluke odložena do kraja ove letnje sezone.

Dok se turisti u Budvi godinama žale na buku iz ovih diskoteka, najglasniji protivnici uklanjanja objekata su upravo vlasnici i zakupci diskoteka  koje posećuje veliki broj mladih.  Navodno je argument ministarstva da se u blizini grade luksuzni hoteli i da je neprimereno da diskoteke ostanu na istom mestu.

Politika piše da u Budvi niko ne spori da su vlasnici diskoteka od "đuskanja mladih” obilato zarađivali pa se veruje da će ovaj crnogorski grad, ako se zaista sprovede odluka o zatvaranju diskoteka, ostati bez mladih gostiju. 

Jedan od zakupaca diskoteka Slaven Lekić kazao je da je odluka ministarstva katastrofalna i da će Budva od grada koji je nudio najbolji provod u region, postati peznionersko odmaralište.

PROČITAJTE JOŠ: KINESKA MEKA MOĆ I U CRNOJ GORI

NIKOLA PEKOVIĆ DOBIO DOZVOLU ZA REKONSTRUKCIJU HOTELA MEDITERAN

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara