FOTO: Pixabay

Centralna banka Mađarske napravila svoju Fintech strategiju

FOTO: Pixabay

Nacionalna banka Mađarske (MNB) jedna je od prvih centralnih banaka u regionu CEE koja je objavila svoju novu Fintech strategiju u skladu s nacionalnom strategijom objavljenom početkom ove godine, javio je portal međunarodne advokatske kompanije za privredno pravo CMS. 

Kako navode,  za razliku od mađarske nacionalne Fintech strategije, smernice mađarske centralne banke nude precizniji plan od 24 konkretna predloga i inicijative.

Fintech strategija centralne banke temelji se na nedavnim istraživanjima koja su otkrila da je nivo digitalizacije u mađarskim bankama i finansijskim institucijama izuzetno nizak. 

Budući da ovaj jaz predstavlja opasnost po finansijsku stabilnost tržišta, strategija MNB-a podstiče neposredni digitalni razvoj u bankarskom sektoru.

Da bi se stvorila snažna mreža Fintech, MNB takođe predlaže uspostavljanje saradnje sa univerzitetima, nacionalnim institucijama za sajber i zaštitu podataka, Fintech mostove sa stranim centralnim bankama, program inkubatora MNB i stalni Fintech Club.
Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara