FOTO: Maxton Wikimedia Commons

Da li su se poštovale procedure: Crnogorska vlada preuzela zemljište aerodroma u Tivtu

FOTO: Maxton Wikimedia Commons

Vlada Crne Gore donela je zaključak kojim se od Opštine Tivat državi vraća pravo raspolaganja nad opštinskom zemljom u kompleksu tivatskog aerodroma. 

To se zemljište vodi kao državno, s tim što je do sada pravo raspolaganja imala Opština Tivat. Lokalna vlast je deo ove imovine do sada izdavala Aerodromima Crne Gore i od toga ubirala značajne prihode, pišu Vjesti.me.

Kako se navodi u autorskom tekstu, najveća partija iz tivatske vladajuće koalicije - DPS za sada se „pravi mrtva" jer njenim čelnicima ni najmanje ne odgovara da u parlamentu i pred očima lokalne javnosti, objašnjavaju kako su njihove partijske kolege iz Vlade u Podgorici uspele da Tivtu oduzmu imovinu na aerodromu. Pritom čak ni formalno ne sprovevši zakonsku proceduru koju propisuje ionako kontroverzni član 35 Zakona o državnoj imovini.

Podsećamo, crnogorska vlada je nedavno odlučila da Aerodrom Tivar ponudi pod koncesiju. Prema Koncesionom aktu, država će odmah na tender zajedno sa celokupnim područjem aerodroma Podgorica, izneti I nekretnine u Tivtu koje obuhvataju tzv. Fazu 1 realizacije. U njoj je obuhvaćeno 226 katastarskih parcela iz 10 listova nepokretnosti, ukupne površine 846.821 metar kvadratni. 

Na sve njih je u međuvremenu upisana država Crna Gora kao vlasnik, odnosno Vlada kao nosilac prava raspolaganja, iako za deo tih nekretnina u katastru postoje i potraživanja iz restitucije njihovih ranijih privatnih vlasnika.

PROČITAJTE JOŠ: NIŠKI AERODROM PRAVI GUBITKE OTKAD GA JE PREUZELA DRŽAVA


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara