FOTO: Pixabay

Direktor Boinga se izvinjava zbog nesreća, ali ne da ostavku

FOTO: Pixabay

Generalni direktor Boinga Denis Malenberg izvinio se u lično ime porodicama žrtava poginulih u padu dva Boingova aviona modela 737 Max, ali je rekao da i dalje smatra da treba da ostane na čelu te kompanije.

„Važno je da nastavim da vodim kompaniju, kao i činjenica da od našeg posla zavise životi, bez obzira da li se radi o ljudima koji lete našim komercijalnim avionima ili muškarcima i ženama u vojsci koji širom sveta koriste naše vojne proizvode", rekao je Malenberg.

Kako javlja portal Business Insider, Malenberg je uputio porodicama žrtava dugačko izvinjenje, rekavši da se kompanija oseća „užasno" zbog padova aviona indonežanske kompanije Lion Air i leta Ethiopian Air-a.

PROČITAJTE JOŠ:

Norveška aviokompanija Norvidžan er šatl traži odštetu od američkog Boinga

Strogi zahtevi za povratak Boinga na evropsko nebo

Avion Lion Air-a pao je u oktobru 2018. godine, a avion Ethioian Air-a u martu 2019. Ukupno 342 osobe poginule su u nesrećama.

Nakon padova otkriveno je da Boing nije obavestio pilote da se u modelima aviona 737 Max nalazi novi softverski sistem koji je doprineo nesrećama.

„Uvođenje tog softvera – nismo to uradili pravilno. Naši inženjeri su to utvrdili. Sada ga popravljamo. I naša komunikacija oko toga nije bila onakva kakva je trebalo da bude", rekao je Malnberg.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara