FOTO: Pixabay

Direktor Marsa: Isti kvalitet slatkiša u celoj Evropi

FOTO: Pixabay

Regionalni direktor marketinga kompanije Mars Predrag Milinčić izjavio je da ne postoji razlika u kvalitetu proizvoda ove firme koji se prodaju u zapadnoj i istočnoj Evropi.

„Bez obzira da li nudimo svoje proizvode u Istočnoj ili Zapadnoj Evropi ili bilo gde na svetu, oni poštuju iste standarde kvaliteta i bezbednosti dok istovremeno pružaju potrošačima odličan ukus", rekao je Milinčić u intervjuu za bugarski portal Econ.bg, koji prenosi agencija Novinite.

Mars proizvodi niz popularnih grickalica kao što su Snickers, Twix, Mars, Bounty, Orbit, 5, M&M’s, Skittles, hranu za kuće ljubimce poput Whiskas, Pedigree, Sheba, Cesar, kao i prehrambene proizvode.

Milinčić je marketinški direktor Mars-a za Srbiju, Kosovo, Crnu Goru, Severnu Makedoniju, Albaniju i Bugarsku.

Na pitanje da prokomentariše studiju Zajedničkog istraživačkog centra Evropske komisije, koja se bavila razlikom u kvalitetu hrane, Milinčić je kazao da je ona potvrdila da nema podele na istok i zapad.

„Mi u Mars-u pozdravljamo analizu Zajedničkog istraživačkog centra jer je jasno potvrdila da imamo isti kvalitet u svim našim proizvodnim centrima bez obzira gde se nalazili ili gde se naši proizvodi distribuiraju", rekao je on.

Ova studija, objavljena u junu 2019, predstavila je analizu skoro 1.400 proizvoda različitih proizvođača u 19 zemalja EU i utvrdila da nema razlike u kvalitetu između onih koji se prodaju u istočnim i zapadnim državama.

Međutim, ispitivanje je takođe utvrdilo da gotovo trećina proizvoda ima različit sastav iako je u različitim zemljama označena isto ili slično.

Milinčić kaže da razlike koje su utvrđene u celoj studiji ne odnose na razliku u kvalitetu, već na stvari kao što su različiti ukusi potrošača ili razlike u proizvodnim postrojenjima.

PROČITAJTE JOŠ:

Donorum - Da hrana bude svima dostupna

 

Da li smo spremni za robo-pljeskavice?

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Nena

    Zasto je Fanta u Srbiji cista sintetika a u Spaniji ima 7% soka od pomorandze, tj 5% soka od limuna?