Dojče telekom premašio očekivanja, prihodi dostigli 80 milijardi evra

Foto: Deutsche Telekom

Finansijski rezultati Dojče telekoma (Deutsche Telekom) premašila su očekivanja analitičara nakon što je kompanija saopštila da je tokom 2019. godine ostvarila neto prihode od 80,5 milijardi evra, što je povećanje od 6,4% u odnosu na prethodnu godinu.

Godišnji neto profit je istovremeno povećan za skoro 80%, na 3,9 milijardi evra.

Telekomunikacioni gigant je naveo i da će se u predstojećem periodu fokusirati na izgradnju brže optičke mreže za korisnike u Nemačkoj, dodavši da je poslovanje na matičnom kontinentu nastavio da ubrzava.

Podružnica u Sjedinjenim Američkim Državama je na kraju godine zabeležila 86 miliona korisnika Dojče telekomovih proizvoda i usluga, što znači da je 2019. godina peta zaredom gde je firma zadobila više od pet miliona novih mušterija.

Firmina zarada pre kamata, poreza, depresijacije i amortizacije (EBITDA) je dostigla 24,7 milijardi evra, a Dojče telekom ocenjuje da će u tekućoj godini ovaj važan finansijski indikator dodatno uvećati za 800 miliona evra.

Pored toga, Dojče telekom je svojim akcionarima saopštio i da tokom 2020. godine  očekuju rast u svim poslovnim segmentima.

"Ovo je istorijski dan za Dojče telekom. Ovim rekordnim rezultatima smo potvrdili svoju jasnu prvu poziciju u našoj industriji u Evropi", ocenio je Tim Hetges, izvršni direktor nemačke telekomunikacione kompanije. 

pošaljite komentar

Nema komentara