Foto: Nemački kutak / Agata Nazar

Drugo okupljanje ex-YU IT stručnjaka održano u Berlinu

Foto: Nemački kutak / Agata Nazar
Drugo po redu okupljanje IT stručnjaka sa prostora bivše Jugoslavije koji žive u Nemačkoj okupilo je više od 60 učesnika u prostorijama berlinskog Vejfera (Wayfair), koji je bio i sponzor događaja.

Blog Nemački kutak saopštio je da je događaj počeo neformalnim umrežavanjem, nakon čega je prvo predavanje održao softverski i mašinski inženjer, softverski arhitekta, savetnik i preduzetnik Lazar Kovačević, koji danas živi u Bavarskoj.

On je prisutnima govorio o načinima da poboljšaju kvalitet svog koda do inžinjerskog nivoa, kao i zašto je važno baviti se i softverskim inžinjeringom i programiranjem paralelno. Nakon pauze, predavanje je održao Aleksandar Orlić, višestruki preduzetnik i suosnivač startap banke, koji danas živi u Berlinu.

Svoje iskustvo osnivanja fintech startupa, Orlić je pretočio u pet najbitnjih izazova koji su kompletno pod uticajem tri glavne sile unutar startupa: nejasno definisani proizvod, mali budžet i vreme. 

Prezentacije govornika i cela predavanja dostupni su na SAJTU ORGANIZATORA.

Osnivač bloga Nemački kutak Filip S. Perišić je nakon zvaničnog dela programa takođe i predstavio predstojeći projekat Balkanski kutak, platformu na kojoj je moguće pronaći ex-Yu dijasporu, njena dešavanja i organizacije. 

Za početak, Balkanski kutak će pokrivati ex-Yu dijasporu u Nemačkoj, a u sledećem koraku i u Austriji i Švajcarskoj.

PROČITAJTE JOŠ:


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara