Foto: Nova ekonomija

Dubai uveo mesečne dozvole za alkohol

Foto: Nova ekonomija
Dubai je uveo turističke dozvole za konzumiranje alkohola koje  važe samo za turiste  koji nisu Muslimani i stariji su od 21 godine, javio je arapski portal Khaleej times.

Ovo  je potez koji garantuje da turisti neće biti kažnjeni zbog kršenja zakona.
Maloprodajni lanac alkoholnih pića Maritime i Mercantile International (MMI), podružnica Emirates Grupe, na svom sajtu ima poseban segment koji upućuje turiste na proces podnošenja zahteva za licencu. 

PROČITAJTE JOŠ:Turistima je naloženo da posete bilo koju MMI prodavnicu sa originalnim pasošem i popune i potpišu obrazac kojim se potvrđuje da je kupac turista. Štaviše, prodavnica će uzeti kopiju pasoša, kao i pečata za ulazak u zemlju.

Kako navodi arapski portal, sajt lanca za prodaju alkohola je dao instrukcije: "Molim vas, pročitajte ovo da biste bili sigurni da poštujete zemlju, njena pravila i ljude koje posećujete." Turistički kodeks ponašanja sadrži listu od pet instrukcija, uključujući i nekonzumiranje alkohola na javnim mestima, vožnju bez alkohola,  da nisi pijan u javnosti.

Trenutno, stanovnici u Dubaiju imaju pravo na dvogodišnju dozvolu koja im omogućava da kupuju alkohol iz prodavnica i drže ga kod kuće. Takođe, svako ko pije u gradskim barovima i restoranima bi tehnički trebalo da ima dozvolu, iako je niko ne traži na uvid, navodi arapski portal.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.