Epl i Bela kuća napravili online upitnik o koronavirusu

Pexels

Kompanija “Epl”  pokrenula je sa Belom kućom i Federalnom agencijom za upravljanje u kriznim situacijama sajt koji građanima može da pomogne u borbi protiv koronavirusa.

Korisnici će odgovarati na nekoliko pitanja, od pitanja o simptomima karakterističnim za koronavirus, do onih da li su u skorije vreme negde putovali ili imali kontakt sa drugim ljudima.

“Pazimo jedni na druge tako što znamo naš status u vezi sa koronavirusom, pokušavamo da ne zarazimo druge i brinemo o onima kojima je pomoć potrebna”, navodi se na sajtu www.apple.com/covid19.

Korisnici se međutim podsećaju da ukoliko imaju neke od simptoma koronavirusa kao što su bol u grudima, otežano disanje ili vrtoglavicu, odmah jave na broj telefona 111,  besplatnu telefonsku liniju za hitne medicinske slučajeve u Americi.

Ukoliko nemaju ove simptome kroz online upitnik odgovaraju na nekoliko pitanja o koronavirusu. Od pitanja koliko imaju godina, da li su primetili neke od simptoma COVID-a 19, imaju li hronične bolesti, da li su u poslednje dve nedelje negde putovali, bili u nekom od žarišnih područja, imali kotakt sa nekim od zaraženih ili rade u nekoj zdravstvenoj ili ustanovi za negu lica.

Zatim dobijaju obaveštenje da li bi trebalo da se testiraju na koronavirus i kako da se ponašaju. Epl je saopštio da prikupljene podatke neće slati nekoj od državnih agencija.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara