Er Frans i KLM od pandemije dominiraju hrvatskim avio-saobraćajem

Foto: Pixabay

Avio-kompanije Er Frans i KLM od izbijanja globalne pandemije koronavirusa redovno povezuju Zagreb sa Amsterdamom i Parizom, gradovima koji predstavljaju dve veoma važne destinacije u avio-saobraćaju, piše CroatianAviation. Nekada najdominantnija avio-kompanija u Hrvatskoj, Lufthanza, u susednoj zemlji ne saobraća već godinu dana.

KLM i Er Frans saobraćali su prema Zagrebu tokom leta prošle godine kao i prema Splitu i Dubrovniku. 

Umesto Lufthanze, Kroacija Erlajns saobraća na liniji prema Frankfurtu i održava vezu sa Nemačkom.

Linija prema Minhenu suspendovana je još tokom novembra.

Lufthanza je najavila kako će s krajem marta ponovo obnoviti saobraćaj prema Zagrebu iz Minhena i Frankfurta, ali je svega nekoliko dana kasnije ponovno otkazala sve letove na tim linijama do početka maja.

Tek preostaje da se vidi šta će se dogoditi sa linijom Frankfurt-Zagreb jer je do početka redovnih operacija ostalo još mesec dana, a u tom periodu kompanija može da otkaže određene ili gotovo sve polaske na kraći period.

HRVATSKA ODOBRILA POMOĆ ZA NACIONALNU AVIO-KOMPANIJU

S druge strane, priliku da iskoristi prazan prostor među ponuđačima na hrvatskom tržištu nije propustila grupacija KLM. 

Krajem 2020. holandska avio-kompanija KLM je objavila kako u februaru uvodi drugi dnevni let na liniji Amsterdam-Zagreb, pa su letovi sada dostupni od početka marta. 

Napominje se da će putnike prevoziti i niskotarifna avio-kompanija Transavia iz iste te grupacije koja je prošlog leta bila prisutna na gotovo svim hrvatskim aerodromima, a prema trenutnom rasporedu isto će biti i u predstojećoj sezoni.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara