Foto: Pexels

Erste grupa uvrštena u Blumbergov indeks rodne ravnopravnosti

Foto: Pexels
Erste Grupa je jedna od 325 kompanija iz 42 zemlje koja je uvrštena u ovogodišnji Blumbergov Gender-Equality Index (GEI). To je indeks u koji su uključene globalne kompanije koje su najviše posvećene rodnoj ravnopravnosti, navodi se u saopštenju.

To znači da je ove godine Erste jedina austrijska kompanija i jedna od tri sa sedištem u Centralnoj Evropi koja se nalazi na Blumberg GEI listi.

Firme uključene u GEI 2020. pružile su sveobuhvatan pregled svojih ulaganja u ravnopravnost polova na radnom mestu i zajednice u kojima posluju.

"Napravili smo značajan napredak u omogućavanju ženama da napreduju u našoj grupi, čak i ako još uvek nismo uspele da dostignemo cilj da imamo 35% žena na najvišim menadžerskim pozicijama na svim našim tržištima. Nastavićemo da radimo na tome. U težnji ka većoj rodnoj ravnopravnosti, nastavićemo i dalje da sprovodimo politike koje se zasnivaju na dokazima, činjenicama i analizi - zbog čega na Blumberg GEI gledamo kao jedinstveno korisno merilo", kazala je Julija Valski, šefica oseka za diverzitet u Erste Grupi.

Kompanije na listi dolaze iz 50 različitih industrija, uključujući automobilsku, bankarsku, inženjering i građevinarstvo i maloprodaju, a ove godine se za uključivanje na listu prijavilo više od 6.000 kompanija.

NAPOMENA: Tekst je ispravljen 23. januara 2019. godine u 12:57. U drugom pasusu je pisalo da je Erste "jedna od tri kompanije sa sedištem u Evropi" koja je uključena u GEI listu, umesto pravilno "jedna od tri kompanije sa sedištem u centralnoj Evropi". 

PROČITAJTE JOŠ:


pošaljite komentar

Nema komentara