FOTO: Compass Pools

Evo providnog bazena o kom ceo svet priča

FOTO: Compass Pools

London uskoro može dobiti zgradu sa 55 spratova na čijem krovu će se nalaziti providni bazen koji pruža pogled od 360 stepeni na ceo grad, javlja CNN.

Dizajn bazena kapaciteta 600.000 litara na zgradi pod imenom „Infinity London" radila je kompanija Kompas bazeni (Compass Pools).

U ovoj firmi tvrde da se radi o „jedinoj zgradi na svetu koja ima providni bazen sa pogledom od 360 stepeni", prenosi CNN.

4%20800x600

Bazen će biti napravljen od livenog akrila sa providnim stranama i podom, a nalaziće se na visini od preko 200 metara.

Da bi pogled bio otvoren, neće biti stepenica na spoljnoj strani – umesto toga plivači bi koristili spiralno stepenište koje se podiže kroz vodu.

Bazen će takođe biti opremljen anemometrom radi praćenja brzine vetra, i biće povezan sa kompjuterskim sistemom za upravljanje zgradom kako se voda ne bi prelivala na ulice preko ivice bazena.

3%20800x600

Isti sistem će regulisati temperaturu vode, koja će se grejati otpadnom toplotnom energijom iz sistema klimatizacije koji će koristiti zgrada.

Planirano je da na najviše spratove zgrade „Infinity London" zauzme hotel od pet zvezdica, a bazen će biti njegov deo. Početak izgradnje planira se za 2020. godinu.

PROČITAJTE JOŠ:

Milenijalci radije troše novac na putovanja, nego na garderobu

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara