Evropske lou-kost avio kompanije počinju sa letovima u maju

Foto: Pixabay

Više evropskih niskobudžetnih avio kompanija počinje sa obnovom letova u maju, javlja Rojters.

Mađarska avio prevoznik Wizz Air saopštio je da će 1. maja pokrenuti neke letove iz Londona, i biće jedan od prvih evropskih avio prevoznika koji obnavljaju pružanje usluga. Prvi letovi, između ostalih, biće za više odredišta u Rumuniji, kao i za Budimpeštu, Lisabon i Tenerife u Španiji.

Wizz Air je saopštio da će posada nositi maske i rukavice tokom letova i deliti putnicima maramice za dezinfekciju, a avioni će tokom noći biti deiznfikovani. „Zaštitne mere koje uvodimo će osigurati najsanitarnije moguće uslove“, rekao je menadžer kompanije za Veliku Britaniju Ovejn Džons. Izvršni direktor Wizz Air-a Josef Varadi rekao je ranije u aprilu da kompanija namerava da u avionima ostavi trećinu sedišta praznim, kako bi razmak između putnika bio veći.  

Irski avio prevoznik Ryanair, najveći Wizz Air-ov rival na tržištu, saopštio je da će do 30. aprila najveći deo njegove flote ostati prizemljen, a na njihovom veb-sajtu rezervacije su otvorene od 8. aprila. Britanski Easy Jet, koji je ranije prizemljio sve avione, počeće da prima rezervacije od 18. maja.

Evropske avio kompanije obustavile su veći deo letova tokom proteklih šest nedelja zbog drastičnog pada potražnje i ograničenja na putovanja radi suzbijanja pandemije koronavirusa. Prema podacima Međunarodne asocijacije za aero transport, vazdušni saobraćaj u Evropi trenutno je smanjen za 90 odsto.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara