Foto: Nova ekonomija

Evropske rentakar kompanije moraju da objave tačnu cenu usluga

Foto: Nova ekonomija
Pet vodećih rentakar kompanija u EU ubuduće će morati da objavljuju sve troškove svojih usluga u skladu sa novim propisima o zaštiti potrošača Evropske komisije, navodi se na sajtu ove institucije.

Zbog velikog broja žalbi potrošača, kompanije kao što su Avis, Europcar, Enterprise, Hertz i Sikt ubuduće će imati obavezu da objave potpune i sveobuhatne cene na svojim zvaničnim sajtovima, koje moraju biti fiksne. Neće biti moguća naknadna promena cena, a svaka usluga biće detaljno i po stavkama obrazložena.

Cenovnici usluga moraju biti izloženi na svim nacionalnim jezicima kako potrošači ne bi bili u zabuni kada je reč o jezičkim ili nejasnoćama vezanim za same usluge. 

Kompanije Enterprise i Sikt u ovom momentu izvršile sve potrebne promene, dok se Avis obavezao da mere primeni do maja, a Europcar, koji sada obuhvata i Goldcar, do juna.

S druge strane, Hertz je najavio da će sve potrebne mere primeniti najkasnije do prvog kvartala 2020. godine.

Evropska komisija i resorne nacionalne institucije zemalja članica pažljivo će pratiti implementaciju ovih mera, kako bi se u potpunosti ispoštovala pravila EU o potrošačima.Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara