Fejsbuk počinje da sarađuje sa obrazovnim institucijama

Foto: Pixabay

Fejsbuk je objavio da je sklopio partnerstvo sa Centralnim odborom za srednjoškolsko obrazovanje u Indiji, kako bi pokrenuli sertifikovani nastavni plan i program o digitalnoj bezbednosti na internetu, kao i o proširenoj stvarnosti (augmented reality - AR), javlja TechCrunch.

Kroz ove predmete, Fejsbuk i Centralni odbor planiraju da pripreme srednjoškolce za postojeće i nastajuće poslove i pomognu im da razviju veštine za sigurno korišćenje interneta, donošenje dobro informisanih odluka i razmišljanje o svom mentalnom zdravlju, rekli su u saopštenju.

Ovaj nastavni plan i program odvijaće se u nekoliko faza, navodi Fejsbuk.

U prvoj fazi, posvetiće se obuci nekih deset hiljada nastavnika, a u drugoj fazi fokus će biti na učenicima kojih će biti oko trideset hiljada.

"Ohrabrujemo nastavnike i učenike da se prijave za programe koji počinju 6. jula 2020. godine", kazao je Rameš Pokrijal, ministar za razvoj ljudskih resursa u Indiji.

Tronedeljni trening o AR pokrivaće osnove te tehnologije, koja se tek razvija, kao i načine za korišćenje Fejsbukovog Spark AR Studia za kreiranje iskustava proširene stvarnosti.

Fejsbuk poslednjih nekoliko godina radi na podizanju svesti o lošoj strani tehnologije i investira u edukativne programe, najviše u Indiji, koja je po broju korisnika najveće tržište za Fejsbukove platforme. 

Prethodno se kompanija obavezala da će pokrenuti "Digitalni Udan", najveći program za digitalnu pismenost na svetu, navodno vredan 5,7 milijardi dolara. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara