Fejsbuk zabranjuje oglase koji odvraćaju od vakcinisanja

Foto: Pixabay

Fejsbuk će početi da zabranjuje oglase koji ljude odvraćaju od vakcinacije, saopštio je tehnološki gigant i najavio novu informativnu kampanju o vakcini protiv gripa, piše agencija Rojters.

Oglasi za zakon ili protiv vladinih politika o vakcinama, uključujući i vakcinu protiv kovida-19, i dalje će biti dozvoljeni.

Odnosno, oglasi s netačnim informacijama o vakcini su zabranjeni, ali oglasi u kojima se izražava protivljenje vakcinama su dozvoljeni ukoliko ne sadrže lažne tvrdnje.

Fejsbuk koji ima 2,7 milijardi aktivnih korisnika mesečno, bio je pod pritiskom zakonodavaca i grupa za javno zdravlje da izvrši suzbijanje sadržaja protiv vakcina i širenja dezinformacija na svojoj platformi.

Džejson Hirš, menadžer javne politike Fejsbuka rekao je da kompanija veruje da bi korisnici trebalo da budu u stanju da izraze svoje lične stavove protiv vakcine i da bi agresivnija cenzura mogla imati negativne posledice.

Fejsbuk takođe sarađuje sa partnerima iz javnog zdravstva poput Svetske zdravstvene organizacije i UNICEF-a na kampanjama za razmenu poruka radi povećanja stope imunizacije.

U septembru je kompanija takođe rekla da će prestati da preporučuje Fejsbuk grupe povezane sa zdravljem, rekavši da je presudno da ljudi zdravstvene informacije dobijaju iz „autoritativnih izvora“.

FEJSBUK SE SUOČAVA SA KRIZOM KAKO BOJKOT PLATFORME RASTE

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara