FOTO: @jeffbezos

Forbs: Bezos najveći dobitnik, Zakerbeg najveći gubitnik

FOTO: @jeffbezos
Mnogi milijarderi izgubili su deo svog bogatstva zbog veoma turbulentne godine, a najveći gubitnik među njima je direktor kompanije "Fejsbuk" Mark Zakerberg koji je zbog skandala i lošeg publiciteta "lakši" za 18,7 milijardi dolara, piše magazin "Forbs".

Sa druge strane, direktor kompanije "Amazon" Džef Bezos najveći je dobitnik, jer ovu godinu završava bogatiji za 27,9 milijardi dolara, odnosno sa ukupnim bogatstvom od 126,2 milijarde američkih dolara.

Bezosa u stopu prati japanski milijarder Tašadi Janaji, koji je zahvaljujući svojim akcijama kompanije "Uniklo" ostvari veću zaradu za sedam milijardi dolara.

Na trećem mestu najvećih dobitnika nalazi se izvršni direktor naftne kompanije "Lukoil" Vagit Alekperov, koji je ostvario dobit od 4,6 milijardi dolara.

Na listi gubitnika, Zakerberga prati Amanasio Ortega, osnivač kompanije "Inditeks" koja je odgovorna za brendove kao što su "Zara", "Berška" i "Masimo Duti", koji je izgubio 16,2 milijarde dolara, što je uzrokovanim lošim poslovnim izveštajima.

Ove godine se od 14 milijardi dolara oprostio i Džordž Šefler, osnovač "Šefler auta", a kako navodi "Forbs", pad prodaje automobila u Evropi i Kini "očigledno je uticao na proizvodjaca guma i auto delova".

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara