Fortenova Grupa počela formalno preuzimanje deonica Mercatora

Foto: Mercator

Akcije koje je Sberbanka imala u Poslovnim sistemima Mercator zamenjene su za udeo u Fortenova grupi, čime je ove nedelje započeo postupak prenosa deonica najvećeg slovenačkog lanca prodavnica na Fortenova grupu.

Grupacija je saopštila da je tom operacijom na Fortenova grupu preneto 18,53 odsto deonica Mercatora, a da je udeo Sberbank u vlasništvu Fortenova grupe time porastao na 44 odsto. 

"Kada započeti postupak transfera deonica Mercatora na Fortenova grupu bude završen, Fortenova grupa će s Mercatorom biti regionalni tržišni lider u maloprodaji, koji će imati znatne kapacitete za ulaganja i dalji rast", rekao je Fabris Peruško, poverenikposrnulog koncerna Agrokor.

Peruško je takođe ocenio da je izveštaj slovenačkog vanrednog poverenika u Mercatoru potvrdio usklađenost poslovanja Mercatora sa slovenačkim "Lex Mercatorom".

U izveštaju je istaknuto kako je Mercator svojim strateškim slovenačkim dobavljačima ponudio mogućnost potpisa dugoročnih ugovora o saradnji, koje su potpisali svi oni koji su u takvim ugovorima našli svoj poslovni interes.

Slovenačko telo za zaštitu konkurencije je krajem prošle godine zbog neprijavljene akvizicije preduzeća Costella Agrokoru izrekao kaznu od 53,5 miliona evra, a za obezbeđivanje plaćanja iste je zaplenio deonice u trgovačkom lancu.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara