Frikom i Ledo možda na prodaju, Fortenova želi da smanji dugove

Foto: Pixabay

Fortenova grupa saopštila da su joj stigle neobavezujuće ponude za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje čine njegovu "Poslovnu grupu zamrznute hrane", prenosi portal Indeks.

Cilj je, kako se navodi, da se do sredine oktobra donese odluka o tome da li će da nastavi da radi na jednoj ili više njih.

Dodaju i da su se tokom proteklih godina i nedelja ponovo počeli da pojavljuju komentari u vezi sa imovinom Fortenova grupe.

"Iako taj interes odražava snagu našeg poslovanja, naših brendova i menadžmenta, on svakako pobuđuje neizvesnost i zabrinutost među našim zaposlenima", rekao je glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe Fabris Peruško.  

Dodao je i da će se pre odluke održati konsutacije sa zaposlenima.

"Krajnji nam je cilj, pod uslovom da se postigne zadovoljavajuća cena, da odaberemo strateškog partnera koji će dati maksimalan doprinos daljem razvoju Poslovne grupe zamrznute hrane, a zaključenje procesa zavisi od pronalaženj takvog partnera."

Prema njegovim rečima, Poslovna grupa zamrznute hrane, zbog razduživanja kompanije, potencijalno bi mogla da se nađe i na prodaji.

Dodaje i da je kompanija spremna da proda samo jedan segment "core" poslovanja.

Na taj način bi se omogućile investicije u ostale biznise, pa će kako se naglašava, uprava odluku doneti što pre.

Fortenova grupa inače je, kako navodi na svom sajtu, nastala implementacijom nagodbe poverenika u hrvatskoj kompaniji Agrokor, nakon velikih finansijskih problema.

Evropska komisija juče je odobrila nameru koncentracije kojom Fortenova grupa stiče kontrolu nad Poslovnim sistemima Merkator, Ljubljana, preneo je N1.

NAVODNA KONCENTRACIJA FORTENOVE: TURIZAM, BIOSKOPI, POSREDOVANJE U OSIGURANJU

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara