Foto: Pixabay

Glovo širi poslovanje i na Poljsku, otkupio najvećeg konkurenta

Foto: Pixabay
Kurirski servis Glovo, prisutan i na domaćem tržištu, proširio je svoje poslovanje na Poljsku nakon što je u celosti otkupio najveću platformu zadostavu hrane u toj državi, PizzaPortal.

Portal Biznis rivju (Business Review) navodi da je dogovor vredan više od 30 miliona evra, mada pojedini mediji procenjuju da je vrednost transakcije bliža cifri od 40 miliona.

Glovo je stoprocentno vlasništvo nad PizzaPortal-om otkupio od AmRest Holdings-a, jedne od najvećih evropskih franšiza restorana i pratećih servisa.

Startap Glovo je u poslednjoj rundi finansiranja ovog aprila prikupio dodatnih 170 miliona evra, kojima je nastavio da finansira ekspanziju u Evropi.

Kompanija sa sedištem u Barseloni je ovog leta otvorio podružnicu u Beogradu, a aplikacija koju nudi omogućava korisnicima da naruče i pošalju sve, od hrane i namirnica do farmaceutskih proizvoda ili poslovnih dokumenata.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Solo

    Korisnička podrška im je drska i bezobrazna. Sinoć je dostavljač zvonio na vrata iako sam napomenuo da me pozove na mobilni. Probudio mi je dete koje sam jedva uspavao (ne krivim njega već Glovo podršku koja mu nije prenela taj zahtev kako treba). Nakon toga su bili jako drski i bezobrazni jer "lako ću ja uspavati dete najlepše mu je u mom naručju". Nikad više Glovo.