Google ukazuje na sve više sumnjivih Oculus VR oglasa

Foto: Pixabay

Prevaranti koji prodaju Oculus uređaj za virtuelnu realnost koriste Guglove usluge (Google Shopping) kako bi dospeli na vrh rezultata pretrage, prenosi BBC.

Pronađene su veb stranice koje nude veoma traženi Oculus uređaj za virtuelnu realnost sa dosta nižim cenama koje koriste prevarantske metode kako bi podstakle mušterije da plate direktnim bankovnim prenosom.

Ovo sprečava mušterije da povrate sredstva ako se predomisle.

Policijski istražitelji izrazili su frustracije zbog Guglove uloge u tome. 

Jedan službenik koji je proveo godine istražujući zločine na internetu, rekao je BBC-u da bi tehnološka firma mogla da uvede bolje načine provere kako bi odvratili više preveranata, ukoliko bi im to bio prioritet. 

„Naš prioritet je zaštita korisnika, a mi i dalje ažuriramo svoju tehnologiju kako bismo uklonili više prevarantskih veb stranica“, rekla je portparolka Gugla.

„Naš tim je u 2019. godini uklonio otprilike 2,7 milijardi prevarantskih reklama.“

Google kupovina omogućava oglašivačima da koriste slike i reči i obično je oglas tako istaknutiji u rezultatima pretrage. 

Sajtovi za prevare mogu biti "teški za prepoznavanje", rekao je bloger koji prati slučajeve prevare na internetu. „Ali Google možda ne bi smeo da dozvoli da veb stranica koja je registrovana u poslednja dva meseca bude jedan od prvih rezultata, ako želi da pruži pouzdano korisničko iskustvo“, dodao je on.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara