Grčka napravila plan za ponovno pokretanje turizma

Pixabay

Nakon ublažavanja mera protiv pandemije, Grčka vlada se sprema da ojača ekonomiju sa posebnim fokusom na ključni sektor turizma, prenosi Ekathimerini.

Detaljan plan koji su sastavili Ministarstvo turizma i Nacionalna organizacija za javno zdravstvo (EODI) predviđa vrlo oprezno ponovno pokretanje turističkog sektora sa strogim pravilima za hotele, trajekte i druge vidove prevoza, kao i za restorane i plaže.

Upotreba maski za lice, obučeno osoblje, dežurni lekari, kao i socijalna distanca postaće novi standard u hotelima širom Grčke.

Jedan od predloga koji navodno razmatra vlada je da prihvati turiste samo ako su radili test za Covid-19 i dobili negativni rezultat.

Plan predviđa da se meri temperatura turista po dolasku, kao i da će morati da nose potvrdu da su zdravi. U slučaju da tokom odmora pokažu simptome ili se razbole, plan je da se oni prebace u karantin ili hotele koji će imati dogovor sa zdravstvenim sistemom.

Grčka očekuje, kako je izjavio premijer Mitsotakis, jedinstveni evropski stav po pitanju turizma. Ukoliko to ne bude bilo moguće, postoji plan za bilateralnu saradnju sa raznim državama.

Postoje informacije da grčka vladarazmišlja o privremenom smanjenju poreza na dodatu vrednost za restorane i kafiće.

Vlada želi da se turistička sezona formalno otvori 1. jula, a visoki vladini zvaničnici žele da osiguraju da se preduzmu sve mere za sprečavanje ponovne pojave koronavirusa.

 

  

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara